Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
vai Mojo Cafe plakāts ir zagts?
Publicēts 8. jūlijā, 2009.
reiz jau tika ziņots par to ka banksy paslepus zīmē plakātus dailes teātrim. tāpat mēs arī zinam ka Shepard Fairey ir zīmējis plakātus priekš latvijas studentu krāmurtirdziņa Jarmarka. Par šo "sadarbību" un sava radošā gara lidojumu Airport vēl joprojām ir lepns savā mājas lapā. Bet šodien es uzzināju ka ISO50 zīmē plakātus priekš Mojo Cafe (latvijā).

Latvijas komunikācijas dizaina attīstības līkne met slaidu desas luņki uz augšu, jo daudz slaveni pasaules dizaineri un mākslinieki ar nopietnu interesi iesaistās latvijas vizuālās kūltūras izaugsmē. Forši.

Šeit ir standarta vēstule kuru uzraksītījis Dailes teātra režisors Didzis Jonovs. Ar šāda smalka teksta palīdzību tiek legalizēti Banksy darbi. šo vēstuli var izmantot kā piemēru lai legalizētu arī citu mākslinieku darbus:

" Izvēloties izrādes plakātā izmantot anonīmā, tomēr visai populārā ielu jeb grafiti mākslinieka Banksy darbu „Meitenīte ar balonu”, kura oriģināls atrodas uz kādas no sienām Londonā, mēs nekādā ziņā nemēģinājām nodarboties ar plaģiātu. Tas pat nav iespējami, jo uzdot par savu tik populāru un daudzviet fotomākslā un internetā tiražētu attēlu kāds ir „Meitenīte ar balonu” būtu, kā minimums, muļķīgi. Mēs izlēmām izmantot postmodernisma laikmeta tradīcijas un lietot šo attēlu kā burvīgu citātu, kas ielikts plakāta kopējā kontekstā ļoti trāpīgi raksturo izrādes „Stāsti, kas pagriež pasauli” būtību un vēstījumu. "
" Vēlētos, lai šī mūsu rīcība tiktu vērtēta, kā cieņas izrādīšana Banksy, tāpat kā viņš izrāda cieņu citiem māksliniekiem un, iespējams, arī māju un citu sienu īpašniekiem, apveltot tos ar saviem mākslas darbiem."

Patiesā cieņā,
Didzis Jonovs
režisors

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: